27 Nisan 2009 Pazartesi

Orduspor İncelemesi-1

Ordu'ya kadar gelmişken Ordusporumuzun maçını izlemeden dönmek olmazdı.Bank Asya da 6.sırada 48 puanlı Karşıyaka'ya karşı oynanacak maç, üstümüzdeki diğer 2 rakibimizin (Adanaspor ve Ç.Rize) de yenilmesiylebir anda Orduspor'a Play-Off şansı doğurdu ve alınacak 3 puan çok önem kazndı.

Sene başında Yönetim-Belediye-Valilik arasındaki anlaşmazlık yüzünden diğer takımların bu kurumlardan aldığı yardımların yanında neredeyse 0 destek aldı Orduspor. Geçen seneki başarısız Suat Kaya ve Galatasaray altyapısı denemesinden sonra tekrar eski başarısız transfer politikasına (1 yıllık oyuncu alma) dönüldü. Bu sene yapılan 2 olumlu şey vardı ki süper ligde bile konuşulan 2 yabancı transfer yapıldı (Bruno ve Jerry Akaminko) ve de ligin 2. yarısındaki başarısız sonuçlar sebebiyle takımda altyapıdan gelen oyunculara yer verildi. Ve bu isimler oynamaya başladıkça yeteneklerini ortaya koymaya başladılar.

Gelelim Karşıyaka maçına, maçın başından sonuna kadar baskın taraf Orduspor'du defanstaki başarısı, topu daha fazla tutan taraf olmasına rağmen hücum bölgesinde gol pozisyonu olarak etkili olamadı. Birkaç tehlikeli atak gelse de, gol sonunda Mehmet Şen'in kişisel becerisiyle geldi.
Maça Karşıyaka tarafından bakarsak ise bu takım nasıl 6. sırada anlayabilmiş değilim, 19 numara Furkan dışında göze batan tek oyuncu zamanında Galatasaray'ı beğenmeyen Kerem İnan'dı.

Taraftar olaraksa süper lige çok çok uzak bir taraftar kitlemiz var. Maçlardaki taraftarlığı hakemlerle akrabalıklarıyla sınırlayan, her uzun saçlı rakibi "Ayşegül" diye nitelendirip kendi oyuncularına bile küfredip maçın en önemli dakikasında küstürebilecek saçma sapan bağırışlarla geçti.Bağırış diyorum çünkü maç boyu tezahürat denecek tek ses birleşimini kardeş klüp 15 kişilik Karşıyaka'lı taraftar grubu yaptı. Bu anlamda çok güçlü olan Karşıyaka'lıları tebrik eder ve biraz da bizlere nasıl taraftarlık yapılır konusunda örnek olmasını diliyorum.
Sonuç olarak Orduspor çok önemli bir maçtan 3 puan aldı, ve son 2 haftaya Play-Off ihtimaliyle girdi. Bu takımın, şehirin, iş adamlarının ve taraftarın gerçek anlamda akıllanması için süpriz bir şekilde de olsa 1 seneliğine Süper ligi görmesi lazım.

Takım ve şehir olarak incelediğimizde ortaya bunlar çıkıyor, oyuncu olaraksa uzun bir yazı gerekebilir Orduspor hakkında. Herkesin merak ettiği Bank Asya Gol Kralı Bruno Ferreira Momra Rosa, bence Bank Asya'nın bu seneki en iyi transferi Jerry Akaminko altyapıdan çıkan gençler ve diğerleri hakkında kısa süre içinde sizi bilgilendireceğim. Elimde çok yazı birikti, takip etmeye devam :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder